Netherland

Tips voor het kopen van een gebruikte auto bij een dealer


0

De auto van mijn man is een paar weken geleden overleden. Kapot. Motor is gesprongen. Geen verlossing.

We bevonden ons dus in de positie dat we relatief onmiddellijk een auto moesten kopen. Wonen in een stad en parkeren op straat, we besloten dat “nieuw” niet in ons belang was.

Tip 1: Stel een budget in

Dit is een moeilijke omdat de voertuigprijs en wat u betaalt niet hetzelfde zullen zijn.

Als je $ 20.000 te besteden hebt aan een voertuig, kijk je waarschijnlijk naar een stickerprijs van ongeveer $ 15.000. Er zijn veel belastingen en kosten verbonden aan het kopen van een auto – en ze zijn duur.

 

Tip 2: Doe je onderzoek

Behalve dat u weet wat u zich kunt veroorloven, bezoekt u de True Car-app of -website om een ​​idee te krijgen van welke auto’s bij u in de buurt in uw prijsklasse beschikbaar zijn. U kunt eenvoudig auto’s in uw prijsklasse bekijken of inzoomen op details over merk en model. U kunt dagwaarde autos via een kenteken check achterhalen.

Zodra u een lijst met auto’s krijgt, beoordeelt TrueCar de prijs en zal het u vertellen of deze onder de marktwaarde wordt vermeld en met hoeveel. Als u naar een specifieke auto gaat, ziet u zelfs een belcurve van de geschatte autokosten berekenen van een vergelijkbaar voertuig.

 

Tip 3: Controleer het VIN

De meeste dealers geven u tegenwoordig een Carfax-rapport dat u een goed beeld geeft van de onderhoudsgeschiedenis van het voertuig. Het zal laten zien of het voertuig terugroepacties, schade, ongevallen of airbagontplooiingen heeft gehad.

 

Tip 4: Maak een uitgebreide proefrit

Een lus van 10 minuten is niet genoeg om te zeggen: laten we deze auto meteen kopen! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij is het kopen van een auto geen impulsaankoop.

Vraag de dealer om een ​​proefrit van 24 uur. Zolang u een goede autoverzekering heeft, mag dit geen probleem zijn. Zo ja, zie tip 8.

 

Open hem tijdens uw uitgebreide testrit op de snelweg en rijd zoals u zou doen zonder dat een autoverkoper zich vastklampt aan de handgreep in de springstoel. Stop je golfclubs in de kofferbak. Zoek uit waar je tas of koffer zal gaan. Bind uw kinderen of vrouw of ouders op de achterbank vast. Parkeer hem in je garage.

Copyright - 2020 All Rights Reserved