Netherland

Manieren om te genieten van online dating terwijl je je kansen vergroot, aldus een psycholoog


0
Categories : Dagelijkse tips

Als klinisch psycholoog in Washington, DC, die vaak met drukke jonge professionals werkt, hoor ik veel klachten over hoe moeilijk het is om een partner te vinden. Veel van mijn klanten wenden zich tot hun telefoon of internet, omdat ze denken dat dit de beste plek is om singles te ontmoeten – geen verrassende veronderstelling, aangezien 18 procent van de Amerikaanse volwassenen een online dating-app of website heeft gebruikt. Maar ze uiten voortdurend teleurstelling, frustratie en hopeloosheid over het proces. Slechts enkelen hebben online significante anderen gevonden, zelfs na maanden of jaren van proberen.

Zoek uw motieven voor online daten uit en wees daar eerlijk over

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend: gebruiken we niet allemaal online dating om liefde te vinden, of misschien gewoon een aansluiting? Het antwoord blijkt veel ingewikkelder te zijn. Onderzoek wijst uit dat mensen dating-apps gebruiken om te ontsnappen aan eenzaamheid, angst of verveling. Anderen gebruiken ze voor amusement, gezelligheid, verbetering van het gevoel van eigenwaarde, trendyheid en opwinding. En sommige mensen zijn gewoon nieuwsgierig naar wie er is.

Wat zijn jouw redenen om online dating te gebruiken? Ben je erin om jezelf af te leiden van negatieve emoties, plezier te hebben of een serieuze partner te vinden? Het punt van deze verduidelijking is niet om jezelf te beoordelen, maar om eerlijk te zijn tegen jezelf.

Een goed plek om te beginnen is Lexa.nl of andere sites die je kunt vinden op Leukedatingsite.nl.

Blijf jezelf

Het is normaal om jezelf in het best mogelijke licht te willen presenteren. Maar wanneer u eigenschappen en interesses begint te verbergen waarvan u vreest dat ze als negatief worden ervaren, saboteert u uw kansen op succesvolle online dating. Het doel is niet om het hoogste aantal wedstrijden te krijgen, maar om de mensen aan te trekken die goed bij de echte jij passen. En je gok over wat andere mensen (on) aantrekkelijk vinden, is precies dat, een gok.

Beperk de tijd die u besteedt aan apps en het aantal mensen waarmee u op een bepaald moment correspondeert

Het is belangrijk om te onthouden dat online dating is ontworpen om verslavend te zijn – hoe langer matchmaking-sites u kunnen laten klikken, hoe groter hun kans om geld te verdienen door reclame te maken of u aan te melden voor speciale abonnementen of toegevoegde functies. Het gebruiksgemak, de eindeloze stroom van profielen en de periodieke beloning in de vorm van een onderlinge match of een bericht kunnen ertoe leiden dat u vaak veegt of urenlang door profielen bladert. Maar meer keuzes zijn niet altijd beter.

Als u niet genoeg goede overeenkomsten krijgt, versoepel dan uw criteria en neem contact op

Onderzoek wijst uit dat zowel mannen als vrouwen de neiging hebben om mensen online te achtervolgen die wenselijker zijn dan zij. Aantrekkelijke en rijke online daters worden veel sneller gekozen en gecontacteerd dan andere.

Copyright - 2020 All Rights Reserved