Netherland

Waarom moet je energie steken in het gebruik van WordPress op het internet?


0
Categories : News

U leest dit waarschijnlijk omdat u denkt aan het maken van een website, maar u bent vrij nieuw in het spel. Je kent misschien geen HTML, of een andere programmeertaal, en je hebt wat online onderzoek gedaan. Je hebt misschien wel of niet gehoord van WordPress, maar als je past bij de beschrijving hierboven, staat het op het punt om je nieuwe favoriet te worden.

Wat de Heck is WordPress?

WordPress is een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). Een CMS is een programma dat, in de wereld van websitecreatie, het zeer eenvoudig maakt om content te creĆ«ren, op te slaan en weer te geven. Het is een database gestuurd systeem, maar laat je niet afschrikken door dat woord “database”. Al het zware werk wordt op de achtergrond gedaan en je hoeft echt niets te weten over databases. Als je eenmaal wat ervaring hebt opgedaan, leer je een beetje, maar het is niet nodig om er iets van te weten om een WordPress-website te maken. Een van de leuke dingen hiervan is dat het een Open Source programma is wat onder andere betekent dat het gratis te gebruiken is op sites zoals dit.

Waarom WordPress goed is voor beginners

Je hoeft namelijk niets te weten over HTML, de belangrijkste opmaaktaal waarop het internet is gebouwd. De WordPress-software doet alle HTML-creatie voor u op de achtergrond. U hoeft het File Transfer Protocol (FTP) ook niet te begrijpen, hoewel u er later waarschijnlijk wel iets over zult leren. Het enige wat u echt moet weten is hoe u moet typen en op de muis moet klikken. Dit klinkt misschien als een enorme understatement, maar om een goed uitziende en operationele website te maken, is dat echt alles wat je nodig hebt. Voor de beginner laat het je snel een mooie website maken en naarmate je vaardigheden toenemen zal het programma met je “meegroeien”.

Wat het kan doen op het internet

U zult verbaasd zijn wat dit systeem kan doen op het internet. Vanaf een zeer eenvoudige site kunt u eenvoudige dingen doen zoals onbeperkt pagina’s en blogposts maken, afbeeldingen en video’s plaatsen, webformulieren, RSS-feed, commentaar, e-mailnieuwsbrieven en dat alles. Bovendien, door het gebruik van duizenden gratis “plugins” kunt u de site uit te breiden tot een fotoblog, een video blog, maak een online e-commerce winkel met ingebouwde bestelsystemen, maken lidmaatschap gebaseerde sites, op te nemen evenement scheduling, contact management, laat andere mensen om te posten op uw site en nog veel meer. Door het gebruik van thema’s kunt u eenvoudig het hele uiterlijk en de lay-out van uw site in enkele seconden veranderen. Lang verhaal kort dit systeem kan zowat alles doen wat u zich kunt voorstellen.

Copyright - 2020 All Rights Reserved